Posty z tagiem ‘restauracja’

Jak wybrać ekspres do kawy do swojej restauracji?

Doskonały ekspres potrafi sprawić, że nawet najgorszej jakości kawa będzie smakowała wyśmienicie. Jest to podstawowy argument przemawiający za tym, że warto jest zainwestować w dobrej jakości sprzęt do robienia kawy. Każda porządna kawiarnia i restauracja powinna mieć profesjonalny ekspres do kawy. Ekspresy do kawy dobrej jakości nie są sprzętami tanimi, jednakże są one wszystkie warte […]

Przepis na udaną restaurację

Jeśli chcesz prowadzić restaurację, która będzie przynosiła dochody i która będzie popularna, powinieneś wiedzieć, że czeka cię ciężka droga. Biznes restauracyjny to ciężki biznes, bo na powodzenie restauracji składa sie mnóstwo czynników. Po pierwsze, potrzebne są ogromne pieniądze – założenie knajpy czy restauracji wiąże się z dużymi wydatkami na początek. Jest to podstawowa trudność dla […]

Klimat restauracji tworzą przede wszystkim ludzie

Jeśli marzy nam się posiadanie własnej restauracji, musimy mieć świadomość, ze jest to niezwykle trudna branża. Zupełnie inna niż wszystkie. Nawet jeśli masz pieniądze, na jej wyposażenie to dopiero początek długiej drogi do sukcesu. Najważniejsi w tym biznesie sa ludzie, począwszy od kreatywnych pracowników kuchni, skończywszy na profesjonalnej i wykwalifikowanej obsłudze. Standard wystroju jest również […]

Prowadzenie restauracji

, które prowadzą restaurację, powinny posiadać pewne umiejętności. Po pierwsze, ważna jest oczywiście znajomości kuchni. Bez znajomości kuchni u samego właściciela, trudno będzie o utrzymanie dobrego poziomu i stylu w restauracji. Jeśli restaurator nie ma żadnego pojęcia o kuchni, może liczyć na swojego kucharza. Trzeba jednakże wiele szczęścia aby można było w stu procentach zaufać […]

Profesjonalny kelner wizytówka restauracji.

Obsługa w wielu restauracjach pozostawia wiele do życzenia. Sa lokale, które omijamy z daleka, nauczeni nie najlepszym doświadczeniem jeśli chodzi o obsługę. O standardzie lokalu świadczą również kelnerzy, dlatego postaraj się by byli to profesjonaliści. Wielu właścicieli restauracji, chcąc obniżyć koszty, skupia się na pracownikach bardzo młodych, niedoświadczonych. Jednak to nie zawsze wychodzi im na […]

Jak rekrutować kucharza?

Ze względu na to, że Polacy bardzo często wyjeżdżają za granice, zmieniają się również ich gusta kulinarne. Ich podniebienia stały się bardziej wymagające, a przed szefami kuchni stoi trudne zadanie. Jak wydobyć smak, który Twoi Goście pamiętają z Toskanii lub Paryża. Z roku na rok, powstaje coraz więcej restauracji, gdzie Głównym kucharzem jest cudzoziemiec. I […]