Co do smaku

Do tego możemy dodać jeszcze cebulkę czy groszek., ale pamiętajmy zawsze, że nie należy w tej sałatce pzresadzic. Wszystko musi być z umiarem. Warto jednak dodawać zawsze takie składniki, które nas w danej sałatce w pełni zadowala. Natomiast jako główny i wiążący składnik może posłużyć nam majonez. Pamiętajmy tylko, by nie dodawać go zbyt dużo, ponieważ nie chodzi o to, by przesadzić i dodać go tyle, by nasza sałatka się rozpływała. Potem warto doprawić, lecz nadmiar soli może spowodować, ze nasza sałatka będzie się w nienaturalny sposób rozpływała. Taka sałatka jest już po wymieszaniu gotowa do spożycia. Jej wielką zaletą jest dość stała konsystencja. Dzięki temu jeśli po posiłku lub spotkaniu ze znajomymi nam jej trochę zostanie, to an drugi dzień możemy ją zapakować do pojemniczka i na przykład zabrać jako drugie śniadanie do pracy. Dzięki temu będziemy bardziej zadowolenie z dnia i nareszcie zjemy coś pożywnego i pysznego. A przecież o to w jedzeniu chodzi!

Komentarze są zamknięte.