Znakomici kucharze

To zupełnie jasne i oczywiste, że szefowie kuchni w restauracjach to znakomici kucharze, którzy w pierwszej kolejności charakteryzują się ogromnymi umiejętnościami oraz doświadczeniem. Rzecz jasna nie wzięło się to znikąd i tego typu cechy były dopracowywane do perfekcji we właściwym czasie. Na początku należy uczyć się od najlepszych i nie inaczej bywa w przypadku ludzi, którzy aktualnie zajmują najwyższe stanowiska w tej branży. Teraz faktycznie szef kuchni może powiedzieć swoim podwładnym, że powinni się bardziej przykładać do swoich obowiązków, ponieważ jeszcze jakiś czas temu sam musiał wysłuchiwać podobnych uwag. Naturalnie nie można ich wygłaszać w złośliwy sposób i dobry szef kuchni doskonale o tym wie,. Chodzi o to, żeby wzbudzić w personelu szacunek i pokazać, że osoba stojąca najwyżej w hierarchii potrafi zmobilizować ekipę do działania. W kuchni wszystko powinno być utrzymane w należytym porządku, ponieważ tylko i wyłącznie wtedy szef kuchni ma niemal nieograniczone pole manewru i może wydawać określone dyspozycje. Już ten wybrany przykład świetnie pokazuje, że jedną z kluczowych spraw jest tu z całą pewnością organizacja pracy, która w kuchni powinna stać na najwyższym poziomie, nie ma innej opcji.

Komentarze są zamknięte.