Torty
Nie musimy być zawodowymi kucharzami czy piekarzami, by umieć zachwycać naszych gości swoimi wypiekami. Przede wszystkim nasz tort bezowy musi zostać wykonany z sercem i poświęceniem. Tylko wtedy będziemy na pewno z niego zadowoleni i nie będziemy mieli żadnych kłopotów z jego późniejszą konsumpcja. Przy jego wykonaniu możemy nieźle sie bawić, ponieważ nasz tort bezowy może być bezowy tylko z nazwy. Co to znaczy? Oznacza to tyle, że przy dekoracji naszego toru możemy użyć kilku lub kilkunastu małych czy większych bez, dzięki czemu nie będziemy się za bardzo musi męczyć w tak trudnym temacie, jakim są bezy. Niektórzy uważają, ze tort bezowy jest jednym z prostszych ciast i po prostu w żaden sposób nie można go zepsuć. Można się o tym w prosty sposób przekonać. Chodzi przede wszystkim o to, by zrobić bezy, które nasz torty będą praktycznie w całości wypełniały. Musimy do wykonania bez użyć białek od jajek. Białka oddzielamy więc od żółtek i ubijamy pianę. Nie możemy zapomnieć o tym, by dodać do naszej piany szczyptę soli, a także cukru.