Składniki ciasta
Ważne jest to, by nasz cukier był dość lekki – czyli najlepiej, jeśli będzie zmielony na cukier puder. Aromatu zaś może nam dodać cukier wanilinowy. Taki cukier dodajemy do piany i bijemy an sztywno. Kiedy już taka pianę mamy, za pomocą specjalnej wyciskaczki, czy na przykład zwykłej łyżki, formujemy na blaszce do pieczenia małe bezy. Następnie pieczemy je i już mamy gotowe. Tort jednak nie będzie sie składał z samych bez. Musimy także upiec biszkopt. Biszkopt jest rodzajem ciasta, które bardzo dobrze nam skanuje, jest beztłuszczowy i pyszny, dzięki czemu nawet na diecie możemy go jeść. By był bardziej pulchnych, możemy dodać do niego więcej żółtek od jajek. Jednak jeśli jesteśmy leniwi, możemy kupić gotowy biszkopt w sklepie czy piekarni. Kroimy go an krążki i możemy przystąpić do nasączania. To bardzo ważny proces, ponieważ raczej nie powinniśmy dopuszczać do tego, by nasz biszkopt był suchy. Wtedy będzie nam się go bardzo źle kroiło, a to doprowadzi to tego, ze nie będziemy mogli się nim w pełni delektować i rozkoszować.