Cukiernictwo

Jeśli zaś jesteśmy bardzo pomysłowi i słodycze to nasza pasja, to możemy nasz biszkopt, który niedługo będzie tortem, przełożyć pyszną i słodką masą. Masę możemy wykonać z masła oraz kaka i cukru, jest to bardzo proste i raczej nikomu nie sprawi większego kłopotu. Jednak jeśli ktoś jest bardzo leniwy, to może taką masę do tortu przygotować z proszku, który bez większych kłopotów nabędzie w każdym pobliskim sklepie. Jest to rzecz jasna bardzo dobra alternatywa dla ludzi leniwych i takich, którzy wolą się zajmować przyjemniejszymi rzeczami niż gotowaniem i pieczeniem – wola po prostu jeść. Jedzenie jest bardzo dużą przyjemnością, ale nie warto z nim przesadzać, ponieważ można po takiej jedzeniowej sesji potem nie zmieścić się w swojej ulubione ubrania. A przecież na pewno nikt z nas by tego nie chciał. Warto pamiętać, by tort bezowy był podawany jako deser, a nie jako danie główne. Deserowi zazwyczaj towarzysz bardzo dobra filiżanka kawy, więc niech i w tym wypadku nie będzie żadnego odstępstwa. Jeśli się wysilimy, to możemy także podać do takiego dania kawę mrożoną.

Komentarze są zamknięte.