Katering lublin
Cateringi mogą być różne w zależności od indywidualnych potrzeb klienta. Niektóre restauracja catering ograniczają tylko do przygotowywania dań obiadowych na wynos w cenie kilkunastu złotych. Pakują je w styropianowe opakowania i szybko dostarczają na miejsce. Prosty sposób, mały koszt dla restauracji, niska cena dla klienta. Zadowolone sa jednak obie strony. Skoro jest popyt – zostaje zaspokojony.
Inny catering, którym zajmują się już bardziej prestiżowe restauracje, to organizowanie imprez w plenerze – na przykład podczas koncertów (bilety VIP to zwykle możliwość dostępu do bankietów). Tego rodzaju usługa wiąże się z przygotowaniem bankietu od A do Z. Restauracja dba wiec o stoły, zastawę i pełny serwis, czyli obsługę kelnerska i kucharska. Inny catering to kanapki, które jednak różnią się od tych, które znamy sprzed kilkunastu lat. Każda kanapka dopracowana jest w każdym calu, a jej wygląd jest naprawdę wyjątkowy. Sa jednak restauracje, które oferują również specyficzny rodzaj cateringu, zwany „cateringiem VIP.
Klient, który go zamawia nie musi zapraszać swoich Gości do ekskluzywnego lokalu. Płaci za to, aby to kucharz i obsługa przyjechała do niego. Menu przygotowywane jest indywidualnie, w zależności od oczekiwań Klienta. Na żadnej stronie internetowej, nie znajdziemy jednak foto-relacji z tego rodzaju imprez. Oprócz menu, wszystko objęte jest klauzula poufności. Cena takiej usługi jest zawsze odpowiednio wysoka, ale nie może być inna, skoro jest usługą dla VIP-ów.