Jak i gdzie otworzyć lokal gastronomiczny

dining-restaurants-1111150-mNajwiększym grzechem polskich restauratorów jest nastawienie na jak największy zysk. Restauracji nie można traktować jak kolejnego sposobu na wygenerowanie nie wiadomo jak dużych zysków. Z takim nastawieniem z pewnością nie uda nam się zbudować dobrej marki, ani przyciągnąć zbyt wielu Klientów. Dobra restauracja powinna opierać się na wysokiej jakości produktach serwowanych od serca. Gastronomia to przede wszystkim pasja.

 

Jeśli nie mamy większych zastrzeżeń co do jakości funkcjonującej w naszym lokalu kuchni większą uwagę musimy zwrócić na inne aspekty prowadzenia restauracji jak chociażby wielkość czy położenie lokalu. Im większy lokal, tym lepiej, tym więcej stolików będziemy mogli pomieścić. Rodzi to jednak konieczność zatrudnienia dodatkowego personelu. Druga sprawa czyli lokalizacja. Restauracja powinna być widoczna, powinna znajdować się w miejscu o dużym natężeniu ruchu. W urządzaniu restauracji warto też postawić na jeden głowy motyw. Dzięki temu wnętrze naszego lokalu będzie lepiej rozpoznawalne.

Komentarze są zamknięte.