Imprezy zewnętrzne sa bardzo modne

Coraz częściej właściciele dużych korporacji, wszelkie spotkania służbowe organizują w siedzibach swoich firm. Jeszcze kilka lat, temu modne były służbowe wyjścia do restauracji i to właśnie tam, omawiało się wszystkie problemy. Dziś szkolenia i odprawy przeprowadza się bez wychodzenia z miejsca pracy. Narady trwają zwykle parę godzin. W związku z tym, niezwykle popularne stało się korzystanie z usług cateringowych. Restauracje, które zainwestowały w sprzęt i sa przygotowane do obsługi dużych grup, maja szanse utrzymać się na tym trudnym rynku. Musisz jednak wiedzieć, że to nie tylko przygotowanie potraw na wynos. Twoja oferta musi być na tyle atrakcyjna, by zaintrygowała Twoich potencjalnych Gości.

Musisz mieć również odpowiedni środek transportu, którym dowieziesz dania na miejsce. Nie mówiąc już o odpowiedniej zastawie, obrusach, skirtingach i profesjonalnej obsłudze. Niektóre cateringi wymagają bowiem oddelegowania z naszej firmy kucharzy i kelnerów, którzy będą bezpośrednio obsługiwać Gości. Ilość zastawy w restauracji powinna być na tyle duża, aby w przypadku imprez wyjazdowych, nasz lokal działał bez zarzutu. O ile z personelem można sobie poradzić korzystając z pracowników dochodzących, o tyle musisz zainwestować spora kwotę w sprzęt. Pamiętaj tez, ze goście zewnętrzni – cateringowi – to również potencjalni goście Twojej restauracji. Jakość potraw musi być na jak najwyższym poziomie. Jeśli nie masz kreatywnego kucharza, raczej zapomnij o tym by zająć się cateringiem.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.