Gdzie Polacy najchętniej jedzą

Osoby marzące o własnym lokalu gastronomicznym powinny dokładnie poznać trendy panujące w kulinariach. Jak się bowiem okazuje rok 2015 może być dla polskiej gastronomii bardzo dobry. Coraz więcej Polaków może sobie pozwolić na posiłek poza domem. Wśród Klientów restauracji dominują głównie osoby młode. Nic w tym dziwnego, młodzi Polacy pragną bowiem żyć tak jak ich koledzy z zachodu. Często też brakuje nam czasu by posiłki spożywać w domu. Najchętniej odwiedzamy głównie znane lokale gastronomiczne działające w ramach franczyzy, z marką rozpoznawalną w całej Polsce.

 

Na drugim miejscu najpopularniejszych lokali gastronomicznych plasują się małe rodzinne biznesy. Można również zaobserwować coraz większe zainteresowanie kuchnią egzotyczną. W Polsce tak jak na całym świecie można również zaobserwować coraz większe zainteresowanie zdrową żywnością. Chętniej wybieramy te punkty, które specjalizują się w oferowaniu dań sezonowych. Polacy poszukują również regionalnych smaków, smaków przedwojennej kuchni polskiej.

Komentarze są zamknięte.