Gastronomia w polskim wydaniu

japan-restaurant-834612-mLata 90-te w polskiej gastronomii to lata ogromnej mody na fast-foody. Dzisiaj popularność tych barów przemija, mamy bowiem coraz większą wiedzę na temat tego jak ważne jest zdrowe odżywianie. Niestety polskiej branży gastronomicznej brakuje tego splendoru jaki był dobrze znany przed drugą wojną światową. Polska kuchnia była niezwykle popularna, bazowała na wielowiekowej tradycji. PRL- komuna i wieczne niedostatki zrobiły swoje. Polska kuchnia została zapomniana, a oferta restauracja pozostawiała wiele do życzenia.

 

Zresztą nawet dzisiaj trudno wskazać na kulinarnej mapie polski miejsca, które naprawdę warto odwiedzić. Na dobrą restaurację składa się bowiem całe mnóstwo przeróżnych rzeczy, nie tylko kuchnia ale obsługa, wystrój restauracji, atmosfera ale nawet zapachy. Brak sukcesu na rynku to więc najczęściej wina samych restauratorów, ich nietrafionych pomysłów. Do restauracji nie można bowiem podchodzić na zimno, jak do kolejnego biznesu. Restauracja jeśli ma odnieść sukces musi stać się naszym drugim domem.

Komentarze są zamknięte.